kolmapäev, 20. juuli 2011

Definitely Positivus!

Väidetavalt käis eelmisel nädalavahetusel Salacgrivas toimunud festivalilt Positivus läbi 20 000 külastajat. Ja oli küll päris tihe toidutelgis näiteks, kui hakkas laupäeva õdagu kergelt vett taevast alla laskma. Muidu jagunes mass kenasti mitmete lavade vahel ära ning tundus, et inimesi vähemgi päeva peaesinejate kontserditel, kui eelmiselgi aastatel.

Meeldiv, et Eesti artistid on jõudnud ka suuruselt teisele lavale lisaks I love you telgile. Ebameeldiv, et välitualettides puudub paber ning need on räpased. Läbi öö kestev pidu kostab kostab laagrisse ning ambaale leidub vist igas festivalitelklas (v.a Viru Folk!- ptui ptui ptui), kuid see, et lisaks laagri müügiputkast öösel tümpsu lisaks lastakse on küll üle võlli. Aga vähemalt oli tegemist küllaltki kenade joobes isikutega, kes seletamise peale, et homme jaksaks rokkida on vaja tiba magada, kenasti tümmi vaiksemaks keerasid. Siiski ettepanek korraldajatele korraldada "quiet camp" , nagu ntx Roskildes, neile kes tahavad öösel rohkem magada kui loetud tunnid. Ok aitab vanainimesejutust....

Line- up oli päris viisakas, palju toredaid briti bände ning kodumaistest artistidest lisaks Tallinn Music Week laval üles astunutele suurematel lavadel Malcolm Lincoln, Iiris ja Ewert Sundja and The Two Dragons. Kõigi kontserdid olid nauditavad. Malcolmid olid endale ehitanud korraliku laivbändi, Ewert ja Draakonid liikunud rohkem folgi suunas ning Iirisest ja tema toredast bändist, ma olen kindel, me kuuleme veel ja veel.

Kolm Positivus 2011 esinejat väärivad mu jaoks eraldi esile toomist. Britid Frankie and The Heartstrings rõõmsa indie-folk-popiga ning psühhedeelilis- energiline King Charles kelle esitusest õhkus nii aafrikarütme kui bluusrokiriffe.


King Charles tõmbas tähelepanu ka küllaltki julge lavakostüümiga - punased sametretuusid, sinine seotav särp ning smoking :). Lisaks hiigelpahmakas rastajuukseid ja pompöösne lavashow, kus Charles ronis mööda lavakonstruktsioone vähemalt 10 m kõrgusele ning mängis soolot sealt, lisavad andekale artistile värvikust.


Üks suuremaid üllatajaid oli Yoav, kelle muusikas kõlavad kokku tantsulikud biidid ning idamaised meloodiamõjutused. Ja kõik see valmib ühel akustilisel kitarril mitmete looperite abiga, mida artist laivis suurepäraset valitseb. Retsept!!! Rääkimata sellest, et niimoodi loodud tantsuline biit on palju nauditavam minu kõrva ja keha jaoks kui arvuteid- süntesaatoreid kasutades loodu. Ju siis on ikka mingid lainepikkused, mis bioloogiliselt on tajumeeldivamad teatud inimtüüpidele.


Ei saa mainitama jätta elu ilu, kui kohtad Lätis muusikafestivalil kogemata neidsamu toredaid selle, kellega sai 3 aastat tagasi Rock Werchteril Belgias trehvatud. Ja neil mõlemal onld omavahel kooskõlastamata Oasise T-särgid seljad. Olge tervitatud "Vennad Gallagherid" Siim ja Andres, kelle seltsis veetsime väga toreda I festivalipäeva!

Kommentaare ei ole: