neljapäev, 29. aprill 2010

Kevadine vihm, Saku sümboolikaga tooted ja sirelivein

4 inimese kasutud faktiteadmised erinevatest kümnenditest on teatud tingimustel konverteeritavad 4ks Saku logoga kotiks, T-särkideks ja karastusjookideks ja khmm....Saku karastusjookideks. Tingimuseks on osavõtt tudengipäevade ajal pop- ja rockmuusika teemalisest mälumängust.
Aitäh korraldajatele, väga huvitav ja pingeline oli! Raskeroki riffidest kuni 90ndate kohutavtümakani. Aitäh meeskonnakaaslastele, kelle süstemaatilised teadmised ja konnektsioonioskused lõid mõnusa õhkkonna (aitäh ka meeskonda võtmise eest tingimustes, kus enam oma võistkonda registreerida ei saanud :)). Ja nii tore, kui saab puhtsüdamlikult vaielda kellegagi, kes laulu mingil hetkel originaalis ja mis filmis esitas, niimoodi, et ülejäänud seltskond ei vaata sel ajal aknast välja, pöörita silmi ega haiguta igavusest vaid elab pinevil silmil kaasa. Kelle interpretatsioon Coheni "Hallelujah" `st kõlab?

Jeff Buckley töötlust sellest loost peetakse parimaks ja ma tõesti nõustun. Interpreteerijaid on palju- tuntumad ehk John Cale, Rufus Wainwright ja KD Lang. Igal ühel oma veidi Coheni algsest loost erinev fookus.
Minu jaoks esindab Buckley kergelt melanhoolseid sensitiivseid emotsioone, kuid samas on tema debüütalbum "Grace" (1994) kuidagi sisemiselt puhastav ja tasakaalu loov. Ideaalselt sobiv heitlikku ja rahutusse varakevadesse.

Aga Jeff Buckley esituses laul, mille esmaseks esitajaks Elkie Brooks ja tuntuks lauljaks Nina Simone.
Nii tüüpiline rahutule hingele- kui kased on imeliselt ja vihmavärskelt hiirekõrvul, siis tuleb ikka uimastavatest sirelitest unistada :).

Kommentaare ei ole: