neljapäev, 15. aprill 2010

Across the universe



2007 aastal valmis film-muusikal "Across the universe" ansambli The Beatles lugudest põimitud stooriga. Nagu arvata võite on poisi nimi Jude ja tüdruk on Lucy....filmi alguseks on oooh "Girl" ning lõpuks on kõik "All you need is love" :). Peamiste tegelaste seas on biitlite laulude tegelased: Max (Maxwell`s silver hammer), (Sexy) Sadie, Prudence "She came in through the bathroom window" ja Jojo.

Kuna tegemist on muusikaliga siis süzee on selline noh....ühesõnaga sellele ei tasu eriti tähelepanu pöörata. Aga...juba maailmaklassikaks saanud biitlite lugudest tehtud töötlused on mõned iseäranis head. Ja mis seal siis nii väga pühaduseteotust ikka on kui sekundaarkultuuri kaudu noored Lennon- McCartney muusikat tunda saavad. Meespeaosa Jim Sturgess, kelle järgi youtube`s noored tütarlapsed roosasid unistusi õhkavad, näeb välja nagu noor Paul ja naispeaosa Evan Rachel Woods on ka üpris kena tšikk (miskipärast ta lihtsalt mulle meeldi) . Filmikeeles lavastatud laulud on üpris põnevas soustis. Kaua neid kausspeadega kitarridega puujukusid ikka dokumentaalantoloogiatest ja youtube`st vaadata. Populariseerime popmuusika-klassikat!
Soovitan vaadata, kuidas laule üheks suuremaks stooriks põimitud. Lisaks ühe armastuse loole on proovitud ka ajastu ühiskonnakriitikat (Vietnami sõda, protestiliikumised) lavastada ja täitsa hästi on välja tulnud. Siin viitan kahele oma lemmikule kõnealuses filmis.



Kui aga millegi tõsisema järgi isutab samal teemal siis biitlite loost on tehtud veel mängufilme Hollikas, julgen soovitada filmi "Backbeat" (1994), peaosas noor Stephen Dorff. Hamburgi ajastust. Across`iga võrreldes on see hoopis erinevast ooperist.

3 kommentaari:

=E= ütles ...

No minu lemmik oli siiski geiromantiline lugu "I wanna hold your hand"

=E= ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.
Littlewing ütles ...

See on ka kahtlemata äge. Unistav- unistav. Kui 3 videot poleks paljuks läinud, siis oleksin kindlasti lisanud samast filmist ka versiooni loost "I`ve just seen a face" :). Ideaalselt sobiv soojas kevadpäikesest mööda tänavaid tuisates ümiseda!