pühapäev, 28. märts 2010

Maian Kärmas tõusuvees

Peagi on Maian Kärmasel ilmumas uus plaat - "Õnneleid". Ja seda veel masterdamisel olevat tulevast teost Maian eelmisel neljapäeval GenKlubis esitles koos bändiga koosseisus Siim Aimla (saksofon), Joel Remmel (klaver), Marti Tärn (bass) ja Tõnu Tubli (trummid).

Varasemalt on Kärmasel ilmunud plaat Tuigutuled (2003) ning avalikkusele on ta tuntud lisaks heliloomisele ka laulusõnade kirjutajana. Näiteks tema sulest pärinevad Eesti võidueuroloo "Everybody" sõnad ning eurolaulukonkursile on tee leidnud teisigi Maiani sõnu.
Kontserdilaval on lauljatar veidi häbelik vaoshoitult isiklik, aga kahtlemata väga siiras. Ei jäta võimalust saatebändi tutvustada ning neil aegajalt soolotada (nagu see jazzkontserditel tavaks ongi). Seda, et bändist puudub kitarr (Ain Agan) märkan alles kontserdi lõpus.

Maiani muusika on kui varakevad. Teate küll seda kohati troostitut asfaldit ja halle pilvi, siis järgmisel päeval korraga on päiksesära ning suur ootus. Korraga on nii jahe kui soe. Valgust on vähe, aga samas rohkem kui viimastel aegadel üldse. Tärkavad õrnad ja pisikesed kevadlilled, pistavad oma nina välja lumelaikude vahele ning nuusutavad kollaseid kiiri. Vesi voolab, kingad on porised aga süda hõiskab lapsikus rõõmus - soojalootuses.

Alljärgnev pärineb plaadilt "Tuigutuled".

Kommentaare ei ole: