teisipäev, 20. juuli 2010

Positivus 2010 - lõunanaabrite festivali avastamas

Ei ole midagi paremat kui energiline progerokk päikselisel muusikafestivalil. Isegi siis kui jõuad nimetatud kontserdile vaid viimaseks 10ks minutiks, sest eelmise öö uni on mahtunud 2 tunni sisse, kuna ülilärmakad naabrid telklaabris on öö otsa jõuranud ning vahepeal oli tarvis end telgis horisontaalolekuga kosutada. Iirlaste ASIWYFA-t oli mõnus nii kuulata kui vaadata.


Positivus üllatas meeldivalt erinevate lavade ja stiilide rohkusega- igaüks leiab oma kuuelt eri suurusega lavalt ja telgist. Ka erinevate toitude valikuvõimalus ja venüü (festivaliala hoomatav suurus, rand ja männid) kuulub sektsiooni positiivne. Millest tundsin kõige rohkem puudust - kakskeelne info nii bändide kui toimuvate muude atraktsioonide kohta (miks on keset festivaliala hiigelsuur kurk?) ja quiet- campist (kui Roskildes on, siis miks lätlastel pole?). Teine festivalipäev, õigemini selle esimene pool, läks suhteliselt p….e, sest alguses oli jaksu vaid erinevatelt lavadelt kostvas kakofoonias männi all lebamiseks. Usun siiski, et enamus inimesi käib muusikafestivalidel selleks, et nautida muusikat ja õhkkonda, mitte niisama telklaagris juua.


Esimesest päevast suurimad elamused olid Happy Mondays ja UNKLE live! Teisel päeval brittide Leisure Society tuletas meelde Viljandi Pärimusmuusika Festivali, klassikaline rokk-koosseis+ keelpillide sektsioon- seda kuulaks veel. Ja Läti „Dahling“ S.P.B oma ülienergilise lokkisjuukselise solistiga, meeldejäävate meloodiate ning kergelt soulilik alternatiivrokk- nauditav! Distantsilt läbi väsimuse mäletan veel maagilist koosseisu The Miserable Rich, kelle solisti hääl imemagusalt mu uniseid kõrvu paitas.

Peaesinejate Scissor Sisters`i rokkiv energilisus ja Muse`i mastaapne muusika, valgusšou ja esinemine panid festivalile väärika punkti. Pole kumbagi kollektiivi liiga palju varem kuulnud, aga elamused olid mõlemad kontserdid.

Line- up`i pärast lätlased igatahes põdema ei pea!


Kommentaare ei ole: