kolmapäev, 7. juuli 2010

Marineeritud karikakrapungad, hiigelsuured kantaluupid ja Quebeci provintsi kirsid

Kui teil kunagi peaks tekkima kysimus, kust saada marineeritud sonajalgu, siis mina tean. Montreali Jean Talon" i turult nimelt. Sealt ma nad ostsin, seenemyyjalt, kes koikvoimalikke delikatesshorgutisi ning erinevaid seeni myys ning vaga sobralikult mulle koike maitsta pakkus. Kukeseeni siin ei kasva, need imporditakse Euroopast ja kui aus olla siis nagid need ikka vaga nassid valja. Aga Shitake seened ning 4-5 erinevaid sorti kybaratega tegelasi (mille nimesid ma ei maleta)- aga palun, varsked kui kurgikesed! Voi akki soovid hoopis, et Su salatis asendaksid kappareid marineeritud karikakrapungad? Saab.

Oeldakse, et turg on mingil maaral yhiskonna peegel. Montreali turg kinnitab seda- turg on kena, puhas, rikkalik ja hoolitsetud. Samas kui meil on turul kaimine veel ehk veidi odavam kui poes, siis siinne turg tundub olevat pigem neile, kes hindavad vaga varskeid asju ning saavad neid ka endale lubada. Supermarketid pakuvad soodsamaid hindasid aga varskusastme suhtes peab veidi jargi andma.
2,5 nadalat tagasi siia saabudes oli yks elamusi see, et puu- ja juurviljadel on enam maitset. Mango maitseb magusamalt ning avokaado lausa sulab suus. Lettidel on lopsakad salatid, gigantsed kantaluupid ning mahlased marjad (GMO-sid muide kohustust margistada ei ole ei poes ega ka turul). USA suured pollud ja kasvandused on lahedal. Samas allpoololevad salatid on just kohalikud. Bonjour madame et monsieur!


Kommentaare ei ole: