neljapäev, 8. juuli 2010

Kuidas lapsi kasvatada head muusikat kuulama?

Kanadalased teavad - tuleb juba varakult alustada! Montreali Jazzfestivali kahe nadala jooksul toimus iga paev eraldi kontsert-etendus louna ajal spetsiaalselt moeldud lastele. Band, klassiruum koos opetaja ja nelja lustliku opilasega ning tuntud jazzilood vahvas ja tempokas esituses. Lapsigi saalist haarati kaasa laulma ning lavale kysimustele vastama. Vahepeal saabus "lennukiga" festivali maskott- suur sinine kass ning lavalise liikumisega ei koonerdatud. Lapsed ja lapsevanemadki kaifisid. Mina ka!

Yks asi mulle yldse ei meeldinud. Olgugi, et tegemist rahvusvahelise festivaliga, toimusid koik artistide sissejuhatused prantsuse keeles. Ingliskeelselt sai mahaoeldud vaid, et arge tehke pilte ja lylitage telefonid valja. Ka enamik kohalikke artiste konelesid publikuga vaid prantsuse keeles. Quebeclased tehke palun oma rahvusvaheline festival rahvusvahelisemaks.

2 kommentaari:

=E= ütles ...

Muusika on miski, mis teeb Sinust selle, kes Sa oled - paneb õigesti helisema, kuulama ja tunnetama... hiljem elus ka lihtsam leida samamoodi helisevaid inimesi =)

Littlewing ütles ...

Aamen!