kolmapäev, 21. jaanuar 2009

Tee väike heategu!

Kodutu on inimene. Aita teda!

Eestis on ligikaudu 10 000 inimest, kes peavad igal õhtul otsima sooja kohta, kus magada. Koduta inimeste arv on viimastel aastatel kiiresti kasvanud. Selline elu ja selline olukord pole sugugi nende vaba valik. Enne koduta jäämist on ka neil olnud eluase, perekond ja töö.

Kodutuse peamisteks põhjusteks on töötus, pikaaegne majanduslik kitsikus ning pere- ja ühiskondlike sidemete puudumine. Mitmed kodutuks jäänud on kannatanud raske haiguse või koduvägivalla käes.

Sina saad kaasinimest aidata, annetades asju, mida Sul endal enam vaja ei lähe. Sinu väike heategu võib temale osutuda suureks toeks! Sinu annetused kodutute inimeste aitamiseks riiete, jalanõude, voodipesu ja raha näol on väga oodatud kõikides Eesti suuremates linnades.

Tallinnas:

Sotsiaaltöö Keskus (Kaupmehe 4) ja Tallinna Hoolekande Keskus (Suur-Sõjamäe 6A). Raha koduta inimeste toitlustamiseks saab kanda Tallinna Hoolekande Keskuse arveldusarvele 221015838965 (Swedbank).

Tartus:
MTÜ-le Iseseisev Elu (Lubja 7). Arveldusarve 1120161857 (Swedbank).

Pärnus:
Aktiveerimiskeskus Tulevik (Suur-Posti 18). Arveldusarvele 10220009331016 (SEB). Hea, kui annetaja märgib selgitusse, milleks ta soovib, et raha kasutatakse.

Uuri lähemalt siit: http://aitakodutut.blogspot.com

2 kommentaari:

Kristel ütles ...

10 000????
See on ju tohutu arv Eesti kohta!
Minu màllu on eesti jàànud 20 aasta tagusena, kus kellelgi selliseid probleeme polnud (olid muud hàdad). Ei suuda selle mòttega kuidagi leppida...

Littlewing ütles ...

See arv on hinnanguline ning selle on nimetanud kodututega tegelevad inimesed vastavatest keskustest ja MTÜ-dest.

Ametlikku statistikat me ei suutnud leida. Kui selline olemas, oleksime väga huvitatud.

Sotsiaalse rehabilitatsioonisüsteemi savijalad ajavad hetkel ahastama!