laupäev, 31. mai 2008

tupikjaamas roosat tossu oodates

Meenutused 2007. Rabarockist

Suve esimene vabadusehõng lööb verre kahe nädala pärast Järvakandis. Semestri lõpp vaikselt kaugelt kaugelt aimdub ning puhkuski ei ole enam siis kaugel. 2 päeva festivalimelu Eesti keskmes jõukogumiseks, et asjalikud tegevused enne suurt suve veel kokku tõmmata. Ootust illustreerivad mõned killud eelmistest aastatest.
Eelmiselt rabakalt jäid peamiselt meelde uusmeremaalastest The Datsuns, Electric Six ameerikamaalt ning soomlaste Peer Gynt. Eestlastest Shelton San.
Kõige esimesel rabarockil aastal 2005 oli peaesinejaks Therapy, siiani on meeles Järvakandi juuksuri ukse taga looklev punkarite saba, kes harjasid soovisid kohandada...:). Ja paduvihmas esinev Muusik Seif!

Kes veel varem Järvakandisse pole jõudnud ning pelgavad nö friikide hulka ära eksida, ütleks järgmist. Lisaks neile, kes tänu oma värvikale (või siis just värvitule) outfitile on saanud kajastatud rabaka telereklaamis ja ohtratel piltidel kui roki(klišee)likumad esindajad, leidub sääl alates platsi keskmest ka küllalt õlletopsidega keskealisi ja "niisama tavalisi inimesi". Neid aga pole üldse nii põnev ju vaadata, eksole. Telklaabrit aga nõrganärvilistele ja linnu-unelistele ei soovita.
Christian "The Datsun" Livingstone.

Huvitavamad esinejad minu jaoks lähtuvalt veebimaterjalidega tutvumisest saavad olema Electric Eel Shock, Truck-fighters, ja muidugi ! Helloween. Ilma erilise tutvustuseta pakuvad elamuse kindlasti Ultima Thule& Silvi Vrait, Vaiko Eplik& Eliit, Propa ja lausa ootan Compromise Blue uut eestikeelset kava. Ammu oli ka aeg väikeriigi kompott-festivali kavasse ka tiba enam bluusi integreerida :). Huvitav, kas kõrtsikeikkade aeg hakkab otsa saama?
Võib ju viriseda, et tegemist on kõigile-midagi- programmiga, kuid samas sellise mastaabiga üritust pole miljonirahvaga riigis võimalik ainult ühe stiilikeskselt teha. Eks siis igaüks valib, mis artisti ajal sašlõkisabas seista või kohalike kaupluselettide imesid avastada. Sellel aastal tundub kuidagi, et on esinejad sattunud festivalile pigem mõeldes "vanadele hevi- ja rokipeerudele". Samas pole mul selle pärast just eriti paha meel...
Huvitava kontserdi annavad kindlasti ka Danko Jones, HU?, Fuyija& Myijagi.

Igal peol oma voor. Missivõistlustel trikoovoor, rabarockil nostalgiavoor 2007 - esineb Mr. Lawrence.

Käesolevat postitust varustas pildimaterjaliga Tarmo alias Makkuro Kurosuke. Aitäh!

PS: tšekkige kodulehelt ETV-s jooksnud telesaadet. Jaan Pehkile võiks andekate sissejuhatuste eest lausa medali anda.