teisipäev, 6. mai 2008

naiivne Ida- Euroopa tüdruk suurlinnas vol 2

Päevad Austrias möödusid väga kiiresti. Siin mõned meenutused meeldejäävast reisist.
Lisaks kohalikule ja mittekohalikule floorale ja faunale Viinis, sai silmitset ka arhitektuuri- ning kunsti ajalugu, jalutatud parkides ja turul ning kuulatud ooperit. Ega siin väga palju jutustada ei olegi, las pildid räägivad enese eest :).

vaade 18. sajandil prints Eugeni ehitatud Belvedere paleest. Praegu tegutseb palee külluslikes barokk-stiilis saalides kunstimuuseum, kus näha lisaks loendamatutele Austria kunstnikele ka mõned Monet, Manet ja Van Goghi tööd. Lisaks suurim Gustav Klimti kogu. Fragment tema maailmakuulsast maalist "Suudlus" (1907- 1908) on postkaadi vahendusel teie ees postituse alguses.

vaade Belvedere palee suure saali laest.

Habsburgide palee Hofburgi paleevalvur. Oletan, et tegemist on Heraklesega.

külluslik turg . Ridasid värskeid ja sissetehtud hõrgutisi, maitseained, jooke, lilli. Toidukohad tänavalaudadega turu veerel. Tumedanahaline maasikamüüa, kes leidis, et põhjamaised tüdrukud brünett ja blond väga magusad on. Kirbuturult võiks leida mida iganes ja kui tahaksin sisustada uut Krooksu, siis leiaks sealt ka kõik tarviliku. Ei puudunud ka ihaldusväärsed vinüülid. Kahjuks oli mitte nii ihaldusväärne aga nende hind :).

Wiener Staatsoper
Mozarti "Figaro pulm" on oma sisult seebi-ooperlik. Selleks, et ooper oleks rahvale ja turistidele lähedal on seisupiletid imeliselt odavad- 2 eurot. Nende omandamiseks tuleb seista küllaltki pikas järjekorras ( meie seisime 45 minutit), kui järjekord jõuab ooperimajja sisse, on seal päris karm kord. Trügida järjekorras ei lasta ning igaüks saab osta vaid ühe pileti. Istekohtadega piletid on kümneid kordi kallimad ning juba kuid ette müüdud. Seisupilet nagu nimestki aimata võite, tähendab terve ooperi jooksul seismist. Raske kuid tehtav.
Riietusele enamik seisjatest väga palju tähelepanu pole pööranud. Siiski päris tossudes ja lühikestes pükstes muusikat nautlema ei lubata.

erinevate stiilide kompott Karlskirche.

kõige suurem kontrast Viinis. Mäki ja juugendi kooseksistents.

veel üks arhitektuuri-ime.

Veider oli see, et kohtasime eestlasi nii Schönbrunnis, ooperis kui ka lennujaamas- tuttavad üliõpilasesindajad otsisid parajasti bussi Bratislavasse.

mida uut?
- kes ütles, et Doonau on sinine? Ei ole. Ise nägin.
- kapis ripub uus punane valgete täppidega kleit.
- tahan veel kuhugi kaugele minna!

Kommentaare ei ole: