pühapäev, 17. veebruar 2008

jatsu ja rokki?


Kes veel pole kuulnud kuskilt, siis pean vajalikuks selle maha öelda. 15. augustil esietendub Vanemuise vabaõhulaval Ruja- teemaline rokkooper. Osatäitjad on juba valitud ning hiljuti saime meedia vahendusel teada, et Alendrit hakkab kehastama Sergo Vares ja Nõgistot Risto Kübar. Priit Võigemastist saab Rein Rannap, mis tundub osatäitjatest minu jaoks kõige intrigeerivam. Elame näeme.

Täna nähtud dzässooperis oli dzässi kuidagi vähe ning ooperisektsiooni esindas ainult Jassi Zahharov. Pigem oleks võinud seda nimetada muusikaliks, kuigi ta koosnes ainult laulunumbritest ning näitlemist vahepeal ei olnud. Muusika oli omaette vahva, kuid libreto (khhmm kas ma julgen seda niimoodi nimetada?) mõttetum kui muusikalidelgi. Must-valged tegelased ning absurdne laav-stoori, millest laav tegelikult väga välja ei paistnudki.
Miskipärast tuli mõttesse JCS (Jesus Christ Superstar) ning filmi Juudas- Carl Anderson, keda Vanemuise lavalaudadel kehastas ägedalt Vaiko Eplik (kellega selle rolliga seoses meenuvad ka ühed kinkimata jäänud karikakrad). Kõrvalpõige kõrvalpõikeks, igatahes mulle imponeeris mitmekülgne karakter, mis pani mind piibli üle mõtlema ning teoloogist sõbrannalt pinnima, et kuidas selle Juudaga siis ikka oli.

Elame näeme ja loodame, et Ruja tegijad mitte muusikali ei tee, vaid sepistavad tõesti ühe rokk-ooperi.

pildiga abistas Elu24
http://betty.elu24.ee/?r=1&id=9662&d=20080130&com=0

Kommentaare ei ole: