pühapäev, 10. veebruar 2008

go-go boots or cowboy boots?

Retro on popp. Seda tõestab jätkuvalt lisaks korduvale moevoolude elukoolile jätkuvalt ka vanadest lugudest uusversioonide treimine.


Kui Franki tütar Nancy Sinatrat peeti kuuekümnendatel pead tõstva feminismi eelkõnelejaks, kes neidudegruppide esitatud popi uuele tasemele viis, siis kelle eest kõneleb.... Jessica Simpsoni uusversioon?


"Muutub kõik, muutuvad moed ja kombed", laulis kunagi Kalmer Tennossaar. Kas on asi lihtsalt selles, et see mis Nancy videos toimub on meie jaoks juba liiga "lahja kraam" ning 60-ndate-aegne provokatiivsus ja seksikusele rõhumine (ärge nüüd jumala pärast arvake, et ma võrdluses Jessica olemist tema videos seksikaks pean) tähistub lihtsalt teises märkidesüsteemis?
Samas eriti vahet vist ei ole kas oled pin-up postril või Playboy ajakirja vahel....või mõlemal nagu Nancy, kes oma comebackiks aastal 1995. Playboy kaanel riideid vähemaks kooris?
Hiljuti põhjustas meedias päris palju ärevust kirjanik ja filosoof Simone De Beauvior`i alastifoto ilmumine ajakirjanduses. Teda oli pildistatud seljaga vaataja poole peegli ees seismas ning kui ma nüüd õigesti mäletan siis lähedased tekitasid kerget paanikat, kuid lõpuks jõuti siiski arvamusele, et tõenäoliselt poleks pildistatu seda pahaks pannud ning miks siis ilu varjata.
Ehk polegi feministlikud põhimõtted ning ilu ja seksikus üksteisest eraldiseisvad nähtused?

Kommentaare ei ole: