laupäev, 7. veebruar 2009

psühholoogiline personalivalik

www.draamateater.ee

Kui te tahate tekstitihedat psühholoogilist draamat komöödiavõtmes näha, siis minge Draamateatrisse "Grönholmi meetodit" vaatama. Säravad dialoogid, pinevad situatsioonid ja tempokus iseloomustavad näitlejakvarteti poolt saali jõudnut.
Hispaanlase Jordi Galceran`i kirjutatud näidendi põhjal on 2005 aastal tehtud ka film "El Metodo", mida mul 2006 PÖFFil näha õnnestus. See inspireeriski näidendile pileteid hankima.

Suurkorporatsiooni kommertsdirektori kohale kandideerib 4 isikut. Müstiline Grönholmi meetod sisaldab grupiintervjuule tulnutele ülesandeid, milles avaneb nende isiklik taust ning kaaskandideerijategi emotsioonid ning küünilisus ei jää vaka alla. Põnev kõnevoorude ping-pong kulmineerub pöördega, kus vastamisi on 1 kandidaat ning 3 psühholoogi. Maskid kistakse maha ja alles jääb inimene on alatuses ja alastuses.

"Ma olen alati otsinud olukordi, kus meie võimuiha põrkub kokku meie kõlbeliste veendumustega. Kui kaugele me oleme valmis minema, et saada see töökoht, mida me tahame? Kus on piir? Kuhumaani me oleme nõus ennast alandama või naerualuseks tegema? Minu vastus on, et kui tasu on piisav, siis oleme me valmis absoluutselt kõigeks."( J. Galceran intervjuus H. Toompere jr`le, "Grönholmi meetod" kavaleht, Draamateater 2008)

Kommentaare ei ole: