pühapäev, 25. detsember 2011

Musta mao ulg



Need, kes tiba rohkem muusikapõllul kaevanud teavad, et bluus pole ainult nutumuusika ning paljude palade stoorid baseeruvad nn rahvapärimusel. Nii seegi, 20. sajandi algusest pärinev mõrvabalaad Stagger Lee`st, mida paljud erinevad tuntud ja tundmatud bluusimehed on kaverdanud. Paneb ikka puusa liikuma küll kui end tagasihoidlikult väljendada.

2006 aastal sai Craig Breweril (autor ja reziššöör) valmis üks suhteliselt kahtlase süžeega, kuid fantastilise soundtrackiga filmike "Black Snake Moan", kus Samuel L Jackson ise mängib pilli ja laulab. Näitlevad lisaks veel Justin Timberlake ning Cristina Ricci, kelle kanda on pahadest vaimudest vaevatud blondi näitsiku roll, keda siis Samueli mängitud, abikaasa poolt maha jäetud sügavalt usklik bluusimees hakkab elule tagasi ravitsema, leides selle juures taaskord bluusi ja iseend (ma ju ütlesin, et süzee on kahtlane).
Plakat muidugi annab olenevalt tõlgendusnurgast ainest mitmesugust, sellesse on kätketud tubli annus erootilisi konnotatsioone ja nii populaarkultuuri uurijad kui feministid läheksid selle analüüsimisest lausa pöördesse, aga mitte sellest ei tahtnud ma rääkida. Kuulake ja nautige neid veidi pahelisi bluusilugusid!



Kommentaare ei ole: