esmaspäev, 16. mai 2011

Uued helid Tartus

Ühed uksed sulgevad, teised avanevad. Plink- Plonk klubi Tartus on uksi sulgemas. Juba mõned kuud toob värskeid tuuli Tartusse vanas trükikoja ruumides asuv klubi Print. Uus esinemiskoht bändidele ja peopaik on konkurent Genklubi sihtgrupile, kuigi inimesed tunduvad Geniga võrreldes nooremad ning enam välimuselt "kunstikoolist". Print on avar, kahte saali mahub kaks kontserdipaika koos istumisnurkade, baari ja riidehoiuga. Sada inimest mahuks vabalt ära ja õhk ei saaks otsa.

See kevad tõi uue koosseisu Taaralinna muusikamaastikule, nüüd on meil ka "torudega" souli ja ragga-segust Maailmamuusikat viljelev Uebanda. Bändis mängib nii eesti kui vene soost noori ja stiilinäited leiab siit:


Eelmisel laupäeval andis kontserdi Prindis Surtsey Sounds Sankt Peterburgist. Noorte venelaste instrumentaalne post-rock, mis arenes mõnedes lugudes karmiks nagu progressiivsele muusikale kohane, on viimase aja üks ehedaid kontsertelamusi. Kujutaksin neid ette suurepäraselt Salacgrivas toimuval Positivus festivalil mõnel päikesepaistelisel suvelaval!


Loodetavasti on Prindi haldajatel veel küllaldaselt huvitavaid kontakte mujalt Eestist ja lähiümbrusest, et Tartu publikuni omanäolist muusikat tuua. Soovin südamest jõudu!

Kommentaare ei ole: