esmaspäev, 9. august 2010

Pudelikaela John- põhja süda, lõuna hing.

Foto: http://press.virufolk.ee/main.php?g2_itemId=11590

Käsmu väikene kabel oli laupäeval juba varakult enne kuute, mil algas kontsert, inimesi täis. Istuti põrandal ning kiigati sisse akendest, julgemad istusid akendel. Viru folk pakkus seda osa folkmuusikast, mida loetakse Põhja- Ameerika mandrilt pärinevaks. Rootslane Johan Eliasson ehk Bottleneck John hoidis publikut üle tunni spirituaallike bluusilugude kütkeis.

"Don`t be afraid to play less, to work with your voice and with the silence between the notes...A lotta nothing is still nothing. A little something....now THAT`s something". Niimoodi kirjutab Bottleneck oma kodulehel ning niimoodi tema esitatud muusika ka kõlab- küpselt, ning tervikliku interpretatsioonina. On aega hingata ja aega kuulata. Bottleneck Johnile kuulub ka üks sügavamaid ja dünaamilisemaid bluusivokaale, mida olen kuulnud ning temast õhkub lihtsust ja sõbralikku enesekindlust. Mees, kes teab, mida ta teeb. Ta on tulnud siia meile tutvustama bluusi. Resonaatorkitarril, jalaga rütmi lüües ning esitades peamiselt 20- 30 juba "klassikaks saanud" tegelaste (Son House, Blind Willie Johnson, Robert Johnson) deltabluusi ning gospelit. Ja me tahame kuulata hiirvaikselt tolleaegsete mustade babtistipreestrite lauludesse kätketud elutunnetust selle suure ja rahuliku rootslase esituses!
Siin videos küll duona, kuid ka sooloesinejana täidab Bottleneck ruumi ja publiku südamed. Viru folgi üks teravaimaid elamusi!





1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Hiya everyone, great image! enjoyed it - frm harrison who loves [URL=http://free-sim-cards.org.uk]free sim cards[/URL]