esmaspäev, 9. november 2009

Inimese mõistus loob piiramatult õunu!


Eelmisel nädalal oli peamiselt noortest näitlejatest koosnenud trupp Tartus etendusi andmas ning Genialistide klubi vallutasid selleks õhtuks käteplagin ja naerupahvakud. Ei ole lavastajat, kavalehte, kujundust kostüüme - on näitlejate ja publiku loovus. See on improteater.

Esimene vaatus kui spordivõistlus võistkondade vahel, teine vaba improvisatsioon kus näitlejad ise, kasutades erinevaid tehnikaid, lõid sketše. Märksõnade ja koha pakkumisel oli enamasti abiks publik, kes sai nii paberile lauseid kirjutada kui saalist hüüda. Mõned etteasted jäid veidi kahvatumaks kui teised, samas mängurõõmu kiirgas kõigi laval olnute silmist ning huumori tingis hetk.

Minu lemmikuks hip salsarütmides! improtants pealkirjaga "Tammepuust uks". Mida kõike saab teha ühe uksega :). Avada, koputada, ukse taga kraapida jms seda kõike ka selles tantsus tehti ja seda kõike publiku pakutud stiilis.
Soovitan soojalt improteatrit vaatama minna. Saab veenduda, et inimloovus on piiritu ning tasub usaldada teisi ja protsessi. Mina sain südamest naerda ning silmanurgast naerupisaraidki pühkida. Meis kõigis on see lastele omane mängurõõm olemas.

Küsimus saalist: "Miks on USA-l must president?"
Vastus näitlejalt, lauldes: "Sest valged said otsa."

3 kommentaari:

=E= ütles ...

Vaieldamatu pärl - tahan veel ja veel ja veel... =)
Täiesti geniaalne kooslus, see on selge.

Jantsu ütles ...

Minu kallis pinginaaber Kati on selles vidjos seal esireas.Ai kuidas tahaks ise ka seda impro värkki näha!

Littlewing ütles ...

Ehk teevad nad jõuluajal ka midagi? Väga äge oli igatahes :).