laupäev, 4. aprill 2009

Muusikapäevad tulevad!


Minu piletiseinal on lilla käepael kirjaga "Tartu muusikapäevad `97". Kunagiste levimuusikapäevade ajal mängisin mina veel nukkudega, seega õnnestus väisata vaid vähese publikuga kompott-festarit.

Tartu Muusikapäevad tähistab 1.-2. mail 30-ndat juubelit kontserdisarjaga. Kontserdeid annab 24 loomingulist kollektiivi, kellest 4 pannakse kokku just Muusikapäevadeks. Lisaks lubatakse fotonäitust, raamatut ja skulptuuri Eesti muusikale. Juubelikavas jagunevad nö uued ja vanad (varem muusikapäevadel esinenud) artistid ligikaudu 50/50.

Päevade tutvustamiseks on tekkinud virtuaalilma päris tore veeb, kus leida nii pilte kui esinejatenimekirju aastatest 1979- 1991. Ja videomaterjali (vt ntx Gunnar Grapsi ansambel aastast 1985)!.

Pilet on ainult tudengile kallis, mis kallis. 350 krooni eest, mis on musapäevade ühe kontserdi hind, saab juba pool kahepäevase rahvusvaheliste esinejatega rabarocki piletit. Kas tõesti müüakse festivali neile, kes 80-ndatel publikuks olid ja kel pole küsimust see papp välja käia?

Ja öelge minu rikutud kujutlusvõimele, mida meenutab teile plakatil keskselt kujutatu ? Kujundaja oleks pidanud pikema aru pidama.

4 kommentaari:

Makkuro Kurosuke ütles ...

AUDIOPISTIKUT meenutab see loomulikult :)
minu meelest väga ajastu- ja teemakohane element.

Makkuro Kurosuke ütles ...

teisalt, ehk on see detail teadlikult kahemõtteline, tsurkimaks semiootikute ja teisitimõtlejate ajusagaraid, päästes vallale alateadlikke seoseid ja vihjeid, et äkki sümboliseerib pistik muusikapäevade viljastavat mõju tolleaegsel eesti helimaastikul?

Littlewing ütles ...

positivist kurask :D

Makkuro Kurosuke ütles ...

Paraku on enamusel rokkmuusikariistadel õrnalt (tugevasti?) maskuliinne aura, seega on Su esmased kõhklused-kahtlused täiesti mõistetavad. Muuseas, pistukute tüübidki on väga otseselt määratud isas- ja emaspistikuteks-pistikupesadeks, ja mitte ainult helitehnikas vaid üleüldse elektroonikas.