laupäev, 1. detsember 2007

Pruudid õites

Käesolevaga tervitan kõiki uusi ja vanu autopedesid, sest viimaseid postitusi vaadates, paistab et olen isegi üheks muutumas :P.

Tõestamaks, et tegemist pole autoblogiga, jätkan kultuuriradasid, juhtides teie tähelepanu ühele Eesti muusikamaastiku tõusvale tähele- Brides in Bloom. Minu arvates tõusevad nad juba mitu aastat, kuid nüüd on veel üks märk maha saadud - teise plaadi näol. Heliteose pealkirjaks on Love Criminal, mille nimilugu on võimalik kuulata nende maispeissist. Soovitan soojalt ka lugu nimega Fall from Grace oma kõlaritest läbi lasta.
Kuna raadiot ma ei kuula, siis ei oska ennustada kui mängitav see plaat on, kunagi oli aga nende "No Excuses" raadiohitt küll. Kindlasti on nende polulaarsuses kaasa mänginud ka see, et oma esimese albumi jagasid nad tasuta välja veebis. Promo on neil igatahes korralik (siinkohal kõnelevad palju nende maispeissi ja kodulehe näited :) )!

Neljapäeval esines Brides in Bloom EAÜS-i Reproduktiivtervise töögrupi korraldatud heategeval üritusel Genialistide klubis, kaasesinejateks akustilise folkroki kollektiiv Alias ning folk-metalit (metal-rokki?) viljelev Nikns Suns.
Kokkuvõtlikult võiks siis õites pruutide kohta öelda, et nad segavad nauditavaks kompotiks tänapäevase roki ning nn vanakooli roki (enamasti 70-80-ndatel aastatel loodudkraam). Nagu enamus nende loomingustki on noormehed väga elavad oma lavaolekus. Solist Mikk Tammepõllu väljanägemisest õhkub Planti-ja-Morrisoni-segust energeetilist tunnetust. Ballaadides moondub see justkui Jeff Buckley`t meenutavaks emotsionaalseks ja sugestiivseks vooks. Müstika. Komplimendid Taavi Langile fantastiliste bäkkvokaalide eest.

Üllatus sel kontserdil oli töötlus kunagisest Apelsini loost Sügistuuled. "Laske moosekant pisut pikutab, kui kord sügis on käes, siis suvest võib vaid unistada..."

Paremat ülesvõtet mul ei ole, sest lähtuvalt Murphy seadustest, kustub fotokas just siis kui on süvenenud plaan, tungelda lavaette "lähivõtteid" tegema. Aga parem see ja oma kui mitte midagi. Kes Brides in Bloomi lähemalt silmitseda soovib, siis palun.

Ja olgem valvel kodanikud! Pimedad ööd on linna jõudnud!

Kommentaare ei ole: