laupäev, 6. detsember 2008

Taaskasutame 90-ndate poppi!

90-ndate Eesti pop on teenimatult unustatud. Viimasel ajal on tänu raadiosaadetele, intervjuudele, artiklitele välja kaevatud erinevaid kodumaiseid kooseise seitsme - ja kaheksakümnendatest ning toona eksisteerinud "rokiajalugu" on lõplikult rehabiliteeritud. Viisteistkümmend aastat tagasi aga vaatasid praktiliselt kõik lääne poole ning mingist omamaisest muusikaajaloost polnud avalikkuses eriti juttu.

Täna tõi mind pleier kunagisi kodumaiseid hittlugusid mängides ideele, et nii mõnigi neist väärib enamat kui ajaloo prügikasti sattumine. Miks ei võiks luua uusi esitusi 90-ndate hittidest tänased poplauljad? Käesolevaga pakungi välja mõned kunagised hitid ning nende potentsiaalsed esitajad. Olge teretulnud rida jätkama...

Kiired autod, kenad beibed ning palju raha. Ja ka neile meeldib olla tüüne!
Must Q lugu "Karm Liin" sobiksid seega esitama viimaste aastate kõige khhkkmm alfaisasemad mehed - Tanel Padar ja The Sun. "Tõsta üles käed ja karju, et on hea! "

Mr Happyman- "Las mina proovin siis ka". Koit Toome ja Maarja-Liis Ilus laulaksid sellest konventsionaalse ballaadi. Suurepärase klubihiti võiksid sellest kujundada aga Tanja Mihhailova ja Mikk Saar. Puusanõksutamine neil kindlalt käpas ju ning skättimine oleks Miku jaoks kindlasti uus ja huvitav väljakutse.

Kunagi põksus minu süda Tartu laululava kontserdi kolmandas reas seistes vaid Alar Aigrole. Seega ei saa üle ega ümber The Tuberkuloitedist. "Põhjamaa neid" - väärib uusversiooni mõnelt uuelt tütarlaste südameid võitvalt lembelaulikult nagu näiteks....eeee.....eee....on meil mõni selline? Rolf ei lähe arvesse! Ahhhaa. Margus Vaher lisaks kindlasti tiinirokkarite õhkav- unelevale lüürikale bluusilikku särtsu. Või äkki saaks Põhjamaa neiust hoopis kirglik tango?

Bläck Rokit- "Triigin Viigid".
Au esitada seda kergelt soulilikku saksofonisoologa lugu annaks raudselt Vaiko Eplikule, juhul muidugi kui ta Jaan Pehki kaasaks :). (Kujutan juba ette seda falsetiga lauldud vahefraasi "sõber luges kord kokku sai üle saja!")

Kindlasti ei saa me unustada kollektiivi 2Quick Start, kelle nii mõnedki hitid õpilasi koolidiskol meeletuks ajas ning kisama pani, et neiu mustas kleidis tantsiks veel ja veel. Aaarrändbiii räägitakse viimasel ajal popp olema, miks mitte võiksid nii mõnegi 2QS loo järgi rütmides väänelda Lauri Pihlap ja Soul Militia. Näiteks seesama "Neiu mustas kleidis" ehk siis uusversioonis "The girl in black dress". Või siis äkki hoopis "Nii kuum on tunne"?

Võsa Pets muudaks Kanal 2 veel popimaks kaverdades Onu Bella kunagist hittkaverit - Ma võtsin viina.

Julgemad aga võivad 90-ndad meenutada siit. Kuid ma rõhutan, ainult julgemad:

Kommentaare ei ole: